MEDVEHAGYMÁS MÁJKRÉM HÁZILAG
Hozzávalók 6 adaghoz:
-
50 dkg csirkemáj
-
2 evőkanál mustár
-
1 paradicsom nagyon apró kockákra vágva
-
2 kávéskanál só
-
4 – 5 tekerés tarka bors
-
3 levél friss vagy 1 teáskanál szárított oregánó
-
3 levél friss vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom
-
2 levél friss vagy 1 evőkanál szárított medvehagyma
A májat megmossuk, majd egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 20 perc alatt megfőzzük. Alapvetően a máj főzése során nem használunk sót, mert attól kemény lesz, de ebben az esetben nem számít, hiszem ha megfőtt úgyis össze fogjuk törni.
Ha a máj elkészült, leszűrjük, majd egy krumplinyomó vagy villa segítségével összetörjük. Én úgy szeretem, ha darabos, de ha botmixerrel turmixolod le, akkor krémesebb lesz az állaga.
Hozzákeverjük a mustárt, a paradicsomot és a fűszereket. Ha van rá lehetőséged, magos mustárt használj, sokkal pikánsabb az íze. Mindig kóstold meg, hogy elég fűszeres e, de arra vigyázz, hogy ahogy érik össze a fűszerek intenzívebbé válnak.
Ínyencek apróra reszelt sárgarépával tehetik még pikánsabbá.
Az elkészült májkrémet, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Friss kiflivel vagy pirítóssal egyaránt nagyon finom. Kitűnő reggeli vagy tízórai a gyerkőcnek is, hiszen a legfontosabb, hogy megfelelő energia bevitellel induljon a nap.
Jó étvágyat hozzál!
|