| 
	MEDVEHAGYMÁS MÁJKRÉM HÁZILAG 
	Hozzávalók 6 adaghoz:
	
		50 dkg csirkemáj
		2 evőkanál mustár
		1 paradicsom nagyon apró kockákra vágva
		2 kávéskanál só
		4 – 5 tekerés tarka bors
		3 levél friss vagy 1 teáskanál szárított oregánó
		3 levél friss vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom
		2 levél friss vagy 1 evőkanál szárított medvehagyma 
	A májat megmossuk, majd egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 20 perc alatt megfőzzük. Alapvetően a máj főzése során nem használunk sót, mert attól kemény lesz, de ebben az esetben nem számít, hiszem ha megfőtt úgyis össze fogjuk törni. 
	Ha a máj elkészült, leszűrjük, majd egy krumplinyomó vagy villa segítségével összetörjük. Én úgy szeretem, ha darabos, de ha botmixerrel turmixolod le, akkor krémesebb lesz az állaga. 
	Hozzákeverjük a mustárt, a paradicsomot és a fűszereket. Ha van rá lehetőséged, magos mustárt használj, sokkal pikánsabb az íze. Mindig kóstold meg, hogy elég fűszeres e, de arra vigyázz, hogy ahogy érik össze a fűszerek intenzívebbé válnak. 
	Ínyencek apróra reszelt sárgarépával tehetik még pikánsabbá. 
	Az elkészült májkrémet, egy éjszakára hűtőbe tesszük. 
	Friss kiflivel vagy pirítóssal egyaránt nagyon finom. Kitűnő reggeli vagy tízórai a gyerkőcnek is, hiszen a legfontosabb, hogy megfelelő energia bevitellel induljon a nap. 
	Jó étvágyat hozzál! |